Toplu taşıma kartı kullananlar dikkat! Kartlar değişiyor: Tüm Türkiye'de geçerli olacak uygulama açıklandı

Toplu taşıma kartı kullananlar dikkat! Kartlar değişiyor: Tüm Türkiye'de geçerli olacak uygulama açıklandı
Toplu taşımada yeni dönem başlıyor. Yeni kart düzeninde tüm Türkiye'de geçerli olacak uygulama duyuruldu. Yeni sistem çok beğenilecek. işte tüm detaylar...

Toplu taşıma kullanan vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama geldi. Yeni sistemde kartlar değişiyor. Tüm Türkiye'de geçerli olacak kartlar işaret edildi. Şehirler arası yolculuklarda vatandaşın kafa karışıklığını ortadan kaldıracak. İşte tüm detaylar...

VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEM

Türkiye genelinde toplu taşımada farklı kart sistemleri uygulanıyor. Toplu taşıma kartlarında yeni sistem duyuruldu. PTT'nin öncü olduğu yeni kartlar tüm Türkiye'de geçerli olacak. Türkiye'de uygulanacak 'Türkiye Kart' projesi ülke genelinde uygulamaya konulacak. Vatandaşın hayatını kolaylaştıran hamlede tüm toplu taşıma kartları bir çatı altında buluşacak.

315245

TÜRKİYE KART'I DUYURDU

Toplu taşımada yeni dönemin adımları atılıyor. Yeni yılın ilk yarısında PTT A.Ş. Genel Müdür Hakan Gülten duyurmuştu. Türkiye genelinde uygulamaya konulacak hizmette, toplu taşıma kartları 'Türkiye Kart' adı altında birleşecek. Farklı şehirlerde farklı toplu taşıma kartlarının kullanılmasının önüne geçilerek vatandaşın hayatı kolaylaştırılacak. Toplu taşımada kullanılacak 'Türkiye Kart'ın avantajları ise şu şekilde;

  • Farklı şehirlerde farklı kartlara ihtiyaç duymadan, tek bir Türkiye Kart ile tüm toplu taşıma araçlarında seyahat etmeyi amaçlıyor.
  • Öğretmenler, öğrenciler, gaziler, engelliler gibi özel gruplar için sağlanan indirimlerden yararlanabilecek.
  • Farklı hatlar arasında aktarma yapma indirimlerinden yararlanılacak.
  • Kredi kartları ile yapılan ödemelerde geçerli olan indirimler ve aktarma avantajları ile Türkiye Kart ile daha ekonomik bir seyahat imkanı sunulacak.
  • Belediyelerin kendi kartlarını çıkararak Türkiye Kart sistemiyle entegre edebilmeleri, farklı kartlar arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Gülten'in açıklamalarına göre, bütünleşme projesi olarak nitelendirilen Türkiye Kart, farklı şehirlerde yaşayan vatandaşların tek bir kartla tüm Türkiye'de seyahat hizmetinden faydalanabileceğini öne sürdü. Ayrıca asker, öğretmen ve engelli vatandaşların da ayrı ayrı kart çıkartmak zorunda kalması sornuna dikkat çekerek kolaylık sağlayacağını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.