Türk-İş Başkanı Atalay: "İşçinin hakkını arıyoruz"

Türk-İş Başkanı Atalay:
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak'taki mitingde, işçi ve emeklinin insana yakışır koşullarda yaşam talebini vurguladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak'ta düzenlenen mitingde işçi ve emeklinin haklarını savunarak, insana yakışır bir yaşam talebinde bulundu. Madenci Anıtı önünde gerçekleşen mitinge katılan işçiler, pankartlarla destek verdikleri Atalay'ı dinledi.

"12 AY ÇALIŞIYORUZ, 10 BUÇUK AY MAAŞ ALIYORUZ"

Atalay, mitingde yaptığı konuşmada, örgütlenme nedeniyle işçilerin işten çıkarıldığını ve adil olmayan vergi sisteminin düzeltilmesi gerektiğini belirtti. "12 ay çalışıyoruz, 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil" diyen Atalay, düşük ücretlerle geçinmeye çalışan emeklilerin ve asgari ücretlilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Vergi sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını talep etti.

"İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR YAŞAM TALEP EDİYORUZ"

Atalay, Zonguldak'ta ruhsatsız maden ocakları sorununa da değinerek, bu sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Hayat pahalılığına karşı mücadelenin süreceğini belirten Atalay, "Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Mitingin ardından işçilerle sohbet eden Atalay, karanfil dağıtarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.