Türk perakende devi Araplara satıldı! İmzalar atıldı: Artık resmen onların

Türk perakende devi Araplara satıldı! İmzalar atıldı: Artık resmen onların
Türkiye'nin önde gelen perakende lojistik firması Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company'e satıldı. Devralma işlemleri tamamlandı...

Türkiye'nin önde gelen perakende lojistik firması Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company tarafından resmen satın alındı. Rekabet Kurulu'nun onayladığı devralma işlemiyle birlikte, Getir’in market ve yemek teslimatı alanlarındaki kontrol hisseleri Mubadala'ya devredildi.

REKABET KURULU’NDAN ONAY GELDİ

Getir, milyar dolarlık şirket oldu!

Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik AŞ’nin kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC’ye geçmesine onay verdi. Bu süreç, Getir'in Haziran 2024’te kamuoyuna duyurduğu yeniden yapılanma çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu onayla birlikte, Mubadala, Getir’in market ve yemek teslimatı işlerini devralmış oldu. Şirketin kurucuları ise azınlık hisselerini koruyacak.

GETİR’İN DİĞER İŞ KOLLARI KURUCULARDA KALIYOR

Yapılan anlaşmaya göre, Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer iş kolları üzerindeki kontrol, şirketin kurucularında kalacak. Bu alanlardaki çoğunluk hissesi yine kuruculara ait olacak, böylece Getir’in farklı sektörlerdeki varlığı devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.