Türkiye 60 milyon turist ve 60 milyar dolar hedefine yaklaştı

Türkiye 60 milyon turist ve 60 milyar dolar hedefine yaklaştı
TGA Genel Müdür Yardımcısı Berna Gedik, bu yıl sonuna kadar 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Berna Gedik, bu yılın turizm hedefleri doğrultusunda büyük ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi’nde düzenlenen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Geleneksel Eylül Ayı Buluşmasında konuşan Gedik, "2023 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefine emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

YENİ PAZARLAR VE DESTİNASYON ÇEŞİTLİLİĞİ

Gedik, turizmin kırılgan bir sektör olduğunu ve bu nedenle pazar çeşitliliğinin artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Hedeflerine ulaşmak için mevcut pazarların korunmasının yanı sıra yeni pazarlara açılmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca, her ülkenin farklı taleplerine yönelik tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirterek, Çin pazarının romantik tatiller ve Kapadokya'da balonlu evlilik teklifleri gibi özel isteklerinin olduğunu söyledi.

TURİZMİ 12 AYA VE 81 İLE YAYMA HEDEFİ

Gedik, turizmin artık sadece yaz mevsimiyle sınırlı kalmaması gerektiğini, turizm faaliyetlerinin 12 aya ve Türkiye'nin 81 iline yayılmasının önemine değindi. Ayrıca, kişi başı gecelik harcama tutarının artırılması gerektiğini belirtti. Likya yolu, bisiklet turları ve inanç rotaları gibi alternatif turizm projelerine de dikkat çekti.

İKONİK YAPILAR VE SİBER GÜVENLİK

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ise İstanbul ve Antalya’nın dünya genelinde en çok ziyaret edilen şehirler arasında olduğunu söyledi. İstanbul’da Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultan Ahmet Camii gibi yapılar ile Antalya’da Aspendos, Perge ve Side gibi antik kentlerin ziyaretçi çektiğini belirtti. Ayrıca, turizm sektörünün siber saldırılara karşı savunmasız olduğunu ifade ederek sahte otel rezervasyonlarının arttığına dikkat çekti.

29 BİN TURİZM KONUTU BELGELENDİRİLDİ

Kavaloğlu, Türkiye’de 29 bin turizm konutunun belgelendirildiğini ve bu konutların büyük bir kısmının Muğla ve Antalya’da bulunduğunu açıkladı. Antalya'da 110 binden fazla yabancının ev sahibi olduğunu belirten Kavaloğlu, bu konutların turizm amaçlı kullanımının takip edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

14. ULUSLARARASI RESORT TURİZM KONGRESİ

Kavaloğlu, 20-21 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde siber güvenlik gibi konuların ele alınacağını belirterek, turizm sektöründeki önemli başlıkların tartışılacağını açıkladı.

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.