Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme vurgusu

Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Erdoğan, iki ülke arasındaki dostluğun tesis edilmesine yönelik çabaların sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yönünde kaydedilen önemli ilerlemeyi vurguladı. Bu açıklama, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta gerçekleştirdiği Türkevi’ndeki Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı görüşmede yapıldı.

NORMALLEŞME SÜRECİ VE BARIŞ ÇABALARI

Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış süreçleri üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı bir barışın sağlanmasını desteklediğini ve bu sürecin kolaylaştırılması adına gayretlerin devam ettiğini ifade etti.

DİYALOG SÜRECİNE DESTEK

Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme yolunda önemli bir mesafe kat edildiğini belirterek, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini dile getirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.