Türkiye, yağışlara teslim! Meteoroloji'den kritik uyarı

Türkiye, yağışlara teslim! Meteoroloji'den kritik uyarı
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, yurdun büyük bir bölümü bugün sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Eylül Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun büyük bir bölümü bugün sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Özellikle Marmara (Edirne, Kırklareli hariç), Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların; Güneydoğu Anadolu'da 2 ilâ 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de 40-60 km/saat kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey kesimleri, Kastamonu kıyıları ile Afyonkarahisar’ın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.