Türkiye’nin yakasını bir türlü bırakmadı! Meteoroloji uyardı: Dört bir yandan saracak

Türkiye’nin yakasını bir türlü bırakmadı! Meteoroloji uyardı: Dört bir yandan saracak
Meteoroloji kaynaklarından yeni bir uyarı geldi! Türkiye’nin yakasını bir türlü bırakmadı! Tam gitti derken geri dönüyor, kapı pencerelerinizi sıkı sıkı kapatın...

Türkiye’den tam gitti derken yeniden geliyor. Hava sıcaklıklarının dengesiz seyrettiği bugünlerde meteoroloji kaynakları yeni uyarılar vermeye devam ediyor. Ülkemizin peşini bir türlü bırakmayan çöl tozlarıyla ilgili yeni uyarı geldi. 

ÇÖL TOZLARININ ETKİ ALANI GENİŞLİYOR 

Meteoroloji kaynaklarından gelen son bilgilere göre, Türkiye'yi etkisi altına alacak çöl tozlarıyla ilgili yeni bir uyarı yapıldı. Hava Forum sayfası üzerinden paylaşılan bilgilere göre, Mısır üzerinden yurdumuza doğru ilerleyen çöl tozlarının etki alanı önceki tahminlerden farklı olarak genişledi. 

SOLUNUM RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT! 

Cuma günü Mısır üzerinden gelen çöl tozunun Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkilemesi beklenirken, Afrika tozunun da yola çıktığı öğrenildi. Hava Forum’un paylaşımına göre Afrika tozu da Ege ve Akdeniz’i etkisi altına alacak. 

Çöl tozları solunum yolu rahatsızlığına neden olabilir ve hava kalitesini olumsuz etkileyebilir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum yolu rahatsızlığı olan bireylerin dışarı çıkarken maske takmaları öneriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.