Ukrayna: Füze saldırısında ölü sayısı 51'e yükseldi

Ukrayna: Füze saldırısında ölü sayısı 51'e yükseldi
Rusya'nın Poltava'ya düzenlediği füze saldırısında ölü sayısı 51'e, yaralı sayısı ise 271'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Poltava kentine düzenlediği füze saldırısında ölü ve yaralı sayısının hızla arttığını duyurdu. Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e, yaralıların sayısının ise 271'e yükseldiğini belirtti.

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Zelenskiy, "Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, molozlar kaldırılıyor" diyerek olay yerinde incelemelerin sürdüğünü ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Rus ordusunun saldırıda iki balistik füze kullandığını kaydeden Zelenskiy, saldırının Poltava'da büyük bir yıkıma yol açtığını ifade etti.

EĞİTİM KURUMU VE HASTANE ZARAR GÖRDÜ

Saldırı sonrası, bir eğitim kurumu ve yanındaki hastanenin ciddi hasar gördüğü belirtilirken, yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Zelenskiy, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın düzenlediği bu saldırının Ukrayna'ya karşı yürütülen şiddetin bir parçası olduğunu vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.