Ukrayna'da dört bakanın istifası onaylandı

Ukrayna'da dört bakanın istifası onaylandı
Ukrayna Parlamentosu, Stratejik Endüstriler, Adalet, Çevre Bakanları ile Başbakan Yardımcısı Stefanişina'nın istifalarını onayladı.

Ukrayna Parlamentosu'nda yapılan oylamalarda dört üst düzey yetkilinin istifası onaylandı. Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Adalet Bakanı Denis Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanişina'nın sunduğu istifalar kabul edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN İFTİFA DİLEKÇESİ ERTELENDİ

"Golos" partisinin milletvekili Yaroslav Jeleznyak, bu gelişmeleri Telegram hesabından duyurdu. Jeleznyak, her yetkilinin istifası için ayrı ayrı oylamalar yapıldığını belirtti. Ancak, Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk'un istifası onaylanmadı. Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın istifa dilekçesi ise ertelendi, fakat ertelenmenin sebepleri açıklanmadı.

Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitali Koval'ın da istifası onaylanmadı. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, istifa dilekçelerinin son iki gün içinde sunulduğunu bildirdi.

"YENİ ENERJİYE İHİTYAÇ DUYUYORUZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, hükümetteki değişiklikler hakkında yaptığı açıklamada, bazı bakanların uzun süre görevde bulunduğunu ve şimdi yeni enerjiye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bu değişikliklerin devletin çeşitli yönlerde güçlendirilmesi için yapıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.