Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hızlı treni Türkiye'nin her köşesine yayacağız

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hızlı treni Türkiye'nin her köşesine yayacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Berlin'de düzenlenen InnoTrans fuarında Türkiye'nin raylı sistem ihtiyaçlarını yerli ve millileştirerek karşılama hedeflerini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin raylı sistem ihtiyaçlarını yerli ve millileştirerek aynı zamanda bir teknoloji transferi de yaparak karşılama noktasında gayret ettiklerini belirtti. Uraloğlu, "Ülkemizin her tarafına hızlı treni yaymak istiyoruz" dedi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ULAŞIM FUARI

Berlin'de düzenlenen InnoTrans fuarını değerlendiren Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin görünürlüğünün arttığını kaydetti. Geçmişte fuara katılan Türk firmalarının sayısının çok az olduğunu, şu anda ise 64 firmanın katıldığını vurguladı. Uraloğlu, birçok firmanın 2025-2027 yılları için siparişler aldığını da ifade etti.

YERLİ ÜRETİM VE TEKNOLOJİ TRANSFERİ

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de lokomotif ve hızlı tren setleri ihtiyacının karşılanması için dünya çapında iş yapan firmalarla görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Uraloğlu, "Türkiye'nin ihtiyaçlarını yerli ve millileştirerek, aynı zamanda bir teknoloji transferi de yaparak karşılama noktasında gayret ediyoruz" dedi.

HEDEFLER VE GELECEK PLANLARI

Raylı sistemlerin karbon ayak izinin azaltılması noktasında yatırım yapmanın önemine değinen Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu ağının 14 bin kilometre olduğunu belirtti. 2028'e kadar bu ağın 18 bin kilometreye çıkacağına ve 2053'te 28 bin kilometreye ulaşılacağına dikkat çekti.

HIZLI TREN AĞI GENİŞLİYOR

Uraloğlu, hızlı trenin Sivas'a kadar ulaştığını hatırlatarak, hedeflerinin hızlı trenleri Bakü, Tiflis ve Kars'a kadar getirmek olduğunu söyledi. "Kars'taki amcamızı, Karadeniz'deki teyzemizi, Güneydoğu'daki ve İzmir'deki bütün vatandaşlarımızı bu emniyetli, hızlı ve güvenli taşımacılık sistemiyle tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

İHRACAT VE İŞBİRLİĞİ

Fuarda bulunan 64 Türk firmasının ihracat potansiyelinin değerli olduğunu belirten Uraloğlu, bakanlık olarak gelişmelere uzak kalmamak adına fuarda bulunduklarını dile getirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.