Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Mevcut darbe anayasası sorunların kaynağı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Mevcut darbe anayasası sorunların kaynağı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl'de düzenlenen toplantıda Türkiye’nin 2028, 2035, 2053 ve 2071 gibi uzun vadeli hedefler belirlediğini ifade etti. Bakan, mevcut darbe anayasasının sorunların kaynağı olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl'de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda, Türkiye’nin 2028, 2035, 2053 ve 2071 gibi uzun vadeli hedefler belirlediğini belirtti. Uraloğlu, geçmişte ekonomik kaygılar içinde olan bir ülkeden, geleceğe dair plan yapan bir konuma gelindiğini vurguladı.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI ALANDA YÜKSELİYOR"

Bakan, AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, Türkiye’nin önemli sorunlarını çözen bir siyasi hareket olduğunu ifade etti. Uraloğlu, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlenerek yükseldiğini ve bu durumun bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtti.

YENİ ANAYASA İHTİYACI

Ayrıca, yeni bir anayasa yapılması gerektiğine dikkat çeken Uraloğlu, mevcut darbe anayasasının sorunların temelinde yattığını vurguladı. Uraloğlu, ülke genelinde bir kongre süreci başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

ALTYAPI YATIRIMLARI

Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım altyapısında önemli yatırımlar yaptıklarını ve 2002’den bu yana 277 milyar dolarlık proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2002’de 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 30 bin kilometreye çıktığını belirten Uraloğlu, yüksek hızlı tren demir yollarında da 2 bin 251 kilometre inşa edildiğini aktardı.

Toplantıya, Bingöl milletvekilleri, Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.