Ünlü hamburger zincirinden 'sağlık' skandalı: 'Dana eti' diye yedirmişler...

Ünlü hamburger zincirinden 'sağlık' skandalı: 'Dana eti' diye yedirmişler...
Türkiye'de de oldukça popüler olan ünlü hamburger zinciri Arby's'te müşterilere 'dana eti' yerine tavuk eti satıldığı iddia edildi. Öte yandan bu durum, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesine de yansıdı.

Ünlü fast-food zinciri Arby's, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesine girdi. Türkiye'de özellikle AVM'lerde çok yaygın olan zincirde müşterilere dana eti yerine kanatlı et yedirdiği öne sürüldü.

Kayseri'deki bir Arby's şubesinde satılan ''dana etli'' Roast Beef ürününde yapılan incelemeler sonucunda, içerikte kanatlı etinin bulunduğu belirlendi. Bu tespit, tüketicileri şaşırttı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, son yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde Arby's'in ismi yer aldı. Yapılan incelemelerde 231011-2 parti numaralı Roast Beef ürününde kanatlı etinin tespit edildiği belirtildi.

SOSYAL MEDYADA TEKPİLER YÜKSELDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Arby's'in bu durumu sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Tüketiciler, tanınmış bir fast-food zincirinin böyle bir yanıltma yapmasını beklemediklerini dile getirerek tepkilerini ifade ettiler.

"Dana eti" olarak sunulan bir üründe kanatlı etinin çıkması, tüketiciler tarafından güven sarsıcı bir gelişme olarak ifade edildi.

ARBY'S'TEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmayan Arby's yönetiminin bu duruma nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Tüketiciler, şirketten detaylı bir açıklama ve mağduriyetlerin giderilmesine yönelik adımlar bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.