Ürdün, İsrail’in UNRWA'ya yönelik tutumuna tepki gösterdi

Ürdün, İsrail’in UNRWA'ya yönelik tutumuna tepki gösterdi
Ürdün, İsrail'in UNRWA'ya karşı uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, uluslararası toplumun derhal harekete geçmesini istedi.

Ürdün, İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik tutumuna karşı uluslararası camianın derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Amman'da UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile bir araya geldi. Safedi, İsrail'in UNRWA'ya yönelik eylemlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek uluslararası toplumun bu duruma derhal müdahale etmesini talep etti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) nedir, neden İsrail ve  Batı'nın hedefinde? | Euronews

Safedi, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarının devam ettiğine dikkat çekerek, UNRWA'nın yerini alabilecek başka bir kurum bulunmadığını vurguladı. Görüşmede, uluslararası toplumun UNRWA'ya gerekli finansman ve politik desteği sağlaması gerektiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve  Bayındırlık...

Lazzarini, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda Ürdün'ün desteğini takdirle karşıladığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in UNRWA'yı zayıflatma ve itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğünü ifade etti. İsrail Meclisi, 22 Temmuz'da UNRWA'yı "terör örgütü" ilan eden ve kuruluşun faaliyetlerini yasaklayan üç yasa tasarısını oylamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.