Ürdün Kralı Abdullah: Dünyada kargaşanın olmadığı bir an geçmiyor

Ürdün Kralı Abdullah: Dünyada kargaşanın olmadığı bir an geçmiyor
Ürdün Kralı 2. Abdullah, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, mevcut durumun daha tehlikeli bir zaman hatırlamadığını vurguladı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunduğu sırada önemli açıklamalarda bulundu.

Kral Abdullah, bölgede yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Çoğu zaman dünyamızda kargaşanın olmadığı bir an bile geçmez, ama şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum" dedi. Bu ifadeleriyle mevcut küresel krizlerin ciddiyetine vurgu yaptı.

"MEŞRUİYETİNİN KALBİNE DARBE İNDİREN BİR KRİZ"

Kral, BM'nin "meşruiyetinin kalbine darbe indiren" bir krizle karşı karşıya olduğunu ve uluslararası kurumlara yöneltilen yetersizlik eleştirilerine dikkat çekti.

Kral Abdullah, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan zulmün hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini belirterek, "Filistinliler 57 yılı aşkın süredir işgale, adaletsizliğe ve zulme katlandılar" dedi. Aynı zamanda İsrail hükümetinin kırmızı çizgileri aşmasına izin verildiğini ifade etti.

"İSRAİL HÜKÜMETLERİ, ÇATIŞMAYI SEÇTİ"

Arap dünyasının barışçıl çabalarına da değinen Kral Abdullah, "Arap dünyası, barış karşılığında ilişkilerini normalleştirmeye hazır olarak İsrail'e elini uzattı, ancak peşpeşe gelen İsrail hükümetleri, çatışmayı seçti" şeklinde konuştu. Bu durum, bölgedeki barış çabalarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.