Ürdün ve Katar, Netanyahu'nun Gazze iddialarını reddetti

Ürdün ve Katar, Netanyahu'nun Gazze iddialarını reddetti
Ürdün ve Katar, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Mısır'ın Gazze'ye silah geçişine göz yumduğu iddialarını "aslı olmayan" açıklamalar olarak reddetti.

Ürdün ve Katar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne silah geçişi ile ilgili Mısır'a yönelik iddialarını şiddetle reddetti. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu’nun açıklamalarının tamamen asılsız olduğunu belirterek, bu tür iddiaların ABD, Katar ve Mısır tarafından yürütülen Gazze'deki ateşkes ve esir takası müzakerelerine zarar verme amacı taşıdığını vurguladı. Ürdün, İsrail’in bu açıklamalarla, işgal altındaki Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırganlıklarını meşrulaştırmaya çalıştığını ifade ederek, Kahire ile dayanışma içinde olduklarının altını çizdi.

"BARIŞI YOK EDECEKLER"

Katar Dışişleri Bakanlığı da Netanyahu’nun iddialarına tepki gösterdi ve bu açıklamaları "barışı yok edecek yalanlar" olarak nitelendirdi. Katar, Mısır’la tam bir dayanışma içinde olduklarını belirtti ve İsrail’in, bölgedeki gerçekleri çarpıtma çabasının barış çabalarını zedeleyeceğini kaydetti. Ayrıca, bu tür iddiaların bölgedeki tehlikeli gerginliği artırmaktan başka bir amaca hizmet etmediği vurgulandı. Katar, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek ve İsrail’in saldırganlığını sonlandırmak için bölgesel ve uluslararası çabaların artırılması gerektiğine dikkat çekti.

MÜZAKERELERİ SABOTE ETME GİRİŞİMİ

Netanyahu, önceki gün yaptığı açıklamada, Gazze ile Mısır arasındaki Philadelphi Koridoru'ndan silah ve savaş malzemelerinin geçişine göz yumulduğunu iddia etmişti. Bu iddialar, bölgedeki mevcut gerilimi daha da tırmandırma ve müzakereleri sabote etme girişimi olarak değerlendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.