Yanlış cinayet suçundan tutuklanan kişiye rekor tazminat

Yanlış cinayet suçundan tutuklanan kişiye rekor tazminat
ABD'de cinayet suçundan yanlış yere tutuklanan Marcel Brown'a 50 milyon dolar tazminat ödenecek. 2018'de suçsuz olduğu kanıtlanan Brown, davayı kazandı.

ABD'nin Chicago eyaletinde, yanlış yere cinayetten hüküm giyerek hapse giren Marcel Brown'a 50 milyon dolar tazminat ödenecek.

2018’DE SUÇSUZLUĞU KANITLANDI

18 yaşında cinayet suçundan hüküm giyerek cezaevine giren Brown, yaklaşık 10 yıl hapis yattıktan sonra 2018'de suçsuz olduğunun ortaya çıkmasının ardından tahliye edildi. Brown, tahliyesinin ardından adalet arayışına girdi.

'ANAYASAL HAKLARIN İHLALİ' İDDİASI

Brown’ın avukatı, cinayetle suçlandığı dava sürecinde anayasal haklarının ihlal edildiğini öne sürdü. Dava dosyalarına göre, Brown’ın gözaltında ne bir avukatla ne de ailesiyle konuşmasına izin verilmediği belirtilirken, yetkililerin kendisini bir gün boyunca sorguya tutarak yanlış ifade vermeye zorladığı iddia edildi.

"ADALET SONUNDA YERİNİ BULDU"

Dava sonucunda Brown’a 50 milyon dolar tazminat ödenecek. Kararın açıklanmasının ardından Dirksen Federal Mahkemesi önünde basına açıklama yapan Brown, "Ailem ve benim için adalet sonunda yerini buldu." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.