Yargıtay Başkanı Anıtkabir'de: Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunacağız

Yargıtay Başkanı Anıtkabir'de: Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunacağız
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, adli tatilin sona ermesinin ardından bugün Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kerkez, "Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını en üst düzeyde koruyarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

20 Temmuz'da başlayan adli tatil bugün sona erdi. Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez 2024-2025 adli yılının başlaması dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahını ziyaret etti. Kerkez'e Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, Yargıtay Genel Sekreteri Fatih Belviranlı ve Yargıtay üyeleri ile eşlik etti.

'CUMHURİYET, HUKUK DEVLETİ İLKELERİ ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞTİR'

Mozoleye çelenk bırakan Kerkez, saygı duruşu ve fotoğraf çekiminin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Ömer Kerkez, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk,

Adaletin gücünü ve hukukun üstünlüğünü en önemli değerler arasında sayan Yargıtay Başkanlığımız, tüm yönetim kadrosuyla 2024-2025 adli yılın başlangıcında huzurunuzda bulunmaktan büyük onur duyuyoruz.

Kurduğunuz Cumhuriyet, hukuk devleti ilkeleri üzerine inşa edilmiştir ve bizler de bu mirasın emanetçileri olarak adaletin tecellisi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını en üst düzeyde koruyarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmayı sürdüreceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu olarak bize gösterdiğiniz çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde, adaletin ışığıyla yolumuza devam edeceğiz.

Sizi minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun..."

Ömer Kerkez, Yargıtay üyeleri arasında yapılan oylamanın 37. turunda aldığı 193 oy ile 14 Mayıs'ta Yargıtay başkanı seçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.