Yasa dışı avlanan balıklara el konuldu! 70 kasa balık ücretsiz dağıtıldı

Yasa dışı avlanan balıklara el konuldu! 70 kasa balık ücretsiz dağıtıldı
O ilimizde yapılan operasyon sırasında yasa dışı avlanan balıklarla dolu kasalar bulundu. Yapılan kontrollerin ardından yenilebilir durumdaki balıklar ücretsiz bir şekilde dağıtıldı...

Sinop'un Ayancık ilçesinde yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Ayancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin iş birliğiyle yapılan operasyonda, yasa dışı yollarla avlanan balıklar taşıyan bir araç durduruldu ve denetim altına alındı. Operasyon sonucunda, yasa dışı şekilde avlandığı tespit edilen 70 kasa balığa el konuldu.

YASA DIŞI AVLANMA TESPİT EDİLDİ

Yapılan detaylı incelemelerde, balıkların yasadışı yollarla avlandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine, balıkları taşıyan araç sahibi hakkında idari para cezası uygulanarak, gerekli yasal işlemler başlatıldı. Operasyonda ele geçirilen balıkların, veteriner hekimler tarafından yapılan sağlık kontrolleri neticesinde insan tüketimine uygun olduğu belirlendi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Operasyon sonrasında el konulan balıklar, Ayancık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.