Yemen'de göç krizi: 2024'te 489 binden fazla kişi yerinden edildi

Yemen'de göç krizi: 2024'te 489 binden fazla kişi yerinden edildi
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Yemen'deki silahlı çatışmalar ve olumsuz hava koşullarının 2024 başından bu yana 489 binden fazla kişinin yerinden edilmesine neden olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Yemen'de Ocak-Eylül 2024 tarihleri arasında yaşanan silahlı çatışmalar ve sert hava koşulları sonucu 489 bin 545 kişinin yerinden edildiğini bildirdi. Rapora göre, yerinden edilenlerin yüzde 93.8'i iklimle ilgili krizlerden ciddi şekilde etkilenirken, sadece yüzde 6.2'si çatışmalar nedeniyle yerinden oldu.

YERİNDEN EDİLENLERİN YÜZDE 86'SINA YARDIM SAĞLANDI

UNFPA liderliğindeki hızlı müdahale mekanizması, ülkede 20 ilde yerinden edilenlerin yüzde 86.5'ine acil yardım sağladı. Bu yardım, yerinden edilen kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

SELDEN DOLAYI YAKLAŞIK 210 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yemen'de, ağustos ayının başından bu yana etkili olan şiddetli yağışlar, onlarca kişinin ölümüne ve kamplarda yaşayan yerinden edilmiş siviller başta olmak üzere çok sayıda bölge sakininin zarar görmesine yol açtı. Yaşanan sellerde yaklaşık 210 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

30 MİLYONLUK NÜFUSUN 22 MİLYONU YARDIMA MUHTAÇ

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, yaklaşık 10 yıldır süren iç savaş, insani krizin korkunç boyutlara ulaşmasına neden oldu. Birleşmiş Milletler'e göre, 30 milyon nüfuslu ülkenin 22 milyondan fazlası yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Bu durum, uluslararası toplumu Yemen'deki insani duruma dikkat çekmeye ve acil çözüm arayışlarına yönlendirmektedir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.