YouTube silah videolarına yaş sınırı getiriyor

YouTube silah videolarına yaş sınırı getiriyor
Video paylaşım platformu YouTube, yeni bir düzenleme duyurdu. Bu kapsamda, reşit olmayan bireylerin ateşli silah videolarına erişimi kısıtlanacak.

YouTube, reşit olmayan kullanıcıların tehlikeli içeriklere erişmesini engellemek amacıyla ateşli silah videolarıyla ilgili değişikliğe gitti.

Ev yapımı silahlar, otomatik silahlar gibi belirli ateşli silah aksesuarlarını gösteren videoları 18 yaş ve üzeri kullanıcılar izleyebilecek.

ABD’DE TEHLİKE REKOR SEVİYELERDE

ABD'deki Ulusal Sağlık Yönetimi Enstitüsü (NIHCM) Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre, silahla bağlantılı yaralanmalar, 2020 yılından bu yana ABD'de çocuklar ve gençler için önde gelen ölüm nedeni oldu. 2022 yılında silahla ölen ya da yaralanan ABD'li çocukların sayısı rekor seviyeye ulaştığı bildiriliyor.

Teknoloji Şeffaflık Projesi Direktörü Katie Paul, platformun yeni bir politika yayınlamasının neden bu kadar uzun sürdüğünü sorguladı ve grubun YouTube'un yeni kurallarını ne kadar etkili bir şekilde uyguladığını görmeye çalışacağını söyledi.

Paul, "Ateşli silahlar Amerika'da çocuklar ve gençler için bir numaralı ölüm nedenidir" diyerek YouTube'un çevrimiçi silah videoları üzerinde daha güçlü yaş kontrolleri istediğini ifade etti.

Paul, "YouTube'da her zaman olduğu gibi, değişimin gerçek kanıtı şirketin kendi koyduğu politikaları uygulayıp uygulamadığıdır. YouTube, silahlar ve silah şiddeti ile ilgili videoların reşit olmayanlara ulaşmasını engellemek için gerçek anlamda harekete geçmedikçe, politikaları boş laf olarak kalacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.