YSK kararıyla 3 ilçe ve 4 belde yeniden sandık başında: Oy verme işlemleri başladı

YSK kararıyla 3 ilçe ve 4 belde yeniden sandık başında: Oy verme işlemleri başladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen 3 ilçe ve 4 beldede seçmenler sandık başına gitti.

YSK tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen ilçelerde bugün oy verme işlemleri başladı. 

Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde belediye başkanlığı seçimleri için bir kez daha sandıklar yeniden kuruldu.

Saat 08.00 itibarıyla başlayan seçimlerde oy kullanma işlemi 17.00'de sona erecek.

Fgyuıopğüyeni Proje

KAYSERİ - PINARBAŞI 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçmenler, saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitti. İlçedeki okullarda kurulan 141 sandıkta toplam 18 bin 960 seçmen oy kullanacak. Hastalık veya engel sebebiyle sandığa gidemeyen seçmenler için seyyar sandık hizmeti sunuluyor. İlçede seçim güvenliğini sağlamak için çok sayıda polis ve jandarma görev yapıyor. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

KIRKLARELİ - BÜYÜKKARIŞTIRAN 

Büyükkarıştıran beldesinde belediye başkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı. YSK görevlileri, 3 okuldaki 16 sandıkta hazırlıkları tamamladı. Seçmenler, 6 parti adayının yarıştığı seçimde saat 08.00 itibarıyla oy vermeye başladı. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

SİVAS - GÜNEYKAYA

Güneykaya beldesinde belediye başkanlığı seçimi için seçmenler, saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitti. Güneykaya Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıklarda 1140 seçmen oy kullanacak. Oy kullanma işlemi sırasında yaşanan gerginlikler nedeniyle jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

ŞANLIURFA - HİLVAN

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin yenilenmesine karar verilen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçmenler bir kez daha sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'de başlayan seçimde 125 sandıkta toplam 27 bin 686 seçmen oy kullanacak.

TUNCELİ - AKPAZAR

Akpazar beldesinde belediye başkanlığı seçimi yeniden yapılıyor. Seçmenler, sandıkların kurulduğu Akpazar Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde oy kullanıyor. Beldede, 10 sandıkta 1700 seçmen oy verme işlemi gerçekleştirecek. Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

GÜZELYURT - SAĞLIK

Güzelyurt ilçesi ve Sağlık beldesinde belediye başkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı. Güzelyurt'ta 9 sandıkta 2 bin 32 seçmen, Sağlık beldesinde ise 8 sandıkta 1799 seçmen oy kullanacak. Polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Seçimlerin yenilendiği bu bölgelerde, oy verme işlemleri gün boyunca devam edecek ve saat 17.00'de sona erecek. Sandıklar kapandıktan sonra oylar sayılacak ve yeni sonuçlar belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.