"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı: Seçil Erzan'a yeni dava açıldı

"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı: Seçil Erzan'a yeni dava açıldı
Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayında, Atilla Baltaş'ın şikayeti üzerine Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı. Erzan, Baltaş'tan aldığı 3 milyon doları fona yatırma vaadiyle ikna ettiği iddiasıyla yargılanacak.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin, Atilla Baltaş'ın şikayeti üzerine Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde biri tutuklu sekiz sanığın yargılandığı davayla birleştirilmesi talebiyle yeni bir iddianame hazırladı.

İDDİANAMENİN İÇERİĞİ

İddianamede, Seçil Erzan "şüpheli" olarak yer alırken, Atilla Baltaş "müşteki" olarak belirtilmiştir. Erzan'ın, Baltaş'ı banka bünyesinde yatırım yapacağına ikna ederek fona para yatırmaya yönlendirdiği ve bu işlem sonucunda Baltaş'tan 3 milyon dolar aldığı kaydedilmiştir. Ayrıca, Erzan’ın ifadesine göre, Baltaş'tan aldığı paradan çok fazlasını faizle geri aldığı öne sürülmüştür.

"İKNA ETTİĞİM İNSANLARA PARA ÖDEMEK ZORUNDAYDIM"

Seçil Erzan, aldığı paraların fon adı altında olmadığını savunarak, "Tam olarak Atilla Baltaş'tan faiziyle para satın aldım. Çünkü fon adı altında ikna ettiğim insanlara para ödemek zorundaydım" demiştir. Ayrıca, Baltaş’ın kendisini yurt dışına kaçırmak istediğini de iddia etmiştir. Erzan, Baltaş'tan aldığı belgelerin gerçekleri yansıtmadığını belirtirken, Baltaş’ın kendisine uyguladığı baskıları da gündeme getirmiştir.

"BENİ APTAL YERİNE SOKUYORSUN"

İddianamede, Erzan ile Baltaş arasında geçen mesajlara da yer verilmiştir. Baltaş, Erzan’a gönderdiği mesajlarda, "Bunca insana ben bunları sana nasıl inanarak yaptım" ve "Beni aptal yerine sokuyorsun" şeklinde ifadeler kullanmıştır.

ÜÇ AYRI DAVANIN DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Seçil Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dört yıldan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmektedir. Mahkeme, bu davayı ana dava dosyasıyla birleştirmedi. Seçil Erzan'ın yeni davada yargılanmasına 4 Ekim'de başlanacak ve aynı gün, daha önce açılmış üç ayrı davanın duruşması da gerçekleştirilecektir.

93 YILDAN 305 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Erzan’ın yargılandığı davalarda farklı müştekiler yer alırken, ana davada 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktadır. Ana davada, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Fatih Terim gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu 26 müşteki bulunmaktadır.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.