Yunan Bakan Yerapetritis: Türkiye ile tarihi bir fırsat var

Yunan Bakan Yerapetritis: Türkiye ile tarihi bir fırsat var
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye ile büyük meseleleri çözmek için tarihi bir fırsat bulunduğunu söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Selanik'te düzenlenen 88'inci Uluslararası Selanik Fuarı vesilesiyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerde tarihi bir fırsat penceresi bulunduğunu vurguladı. Yerapetritis, “Türkiye ile aramızdaki büyük meseleleri çözmek için şu an tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor. Bu tür fırsatlar tarihte çok sık çıkmaz karşımıza" dedi.

"KIBRIS MESELESİ BM'NİN ÖNCELİKLERİ ARASINDA"

Yerapetritis, Yunanistan’ın dış politika konularında Kıbrıs ve Türk-Yunan ilişkileri olmak üzere iki temel meseleye odaklandığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendiğinde bu konularda aktif bir siyaset izlemeye karar verdiğini ifade eden Yerapetritis, Kıbrıs meselesinin bir yıl önce durağan durumda olduğunu ancak bugün Birleşmiş Milletler’in (BM) öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Türk-Yunan ilişkilerinde yaklaşık 14 aylık görev süresinde önemli adımlar atıldığını belirten Yerapetritis, “Şu an karşılıklı konuşabileceğimiz bir aşamada bulunuyoruz” dedi. Her konunun kolayca çözüme kavuşmayabileceğini ancak diyalog yoluyla sonuç alınabileceğini vurguladı.

"HERHANGİ BİR TEHLİKE YOK"

Türkiye ile sorunların çözümünün kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) deniz yetki alanlarının belirlenmesinden sonra mümkün olabileceğini kaydeden Yerapetritis, Türkiye-Mısır yakınlaşmasının Yunanistan’ın Mısır ile ilişkilerini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, “Stratejik ilişkiye sadece bir ortakla sahip olabilirsin ve biz Mısır’la stratejik ortaklarız. Dolayısıyla herhangi bir tehlike yok” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.