Yusuf Dikeç, gazilerle bir araya geldi

Yusuf Dikeç, gazilerle bir araya geldi
Paris 2024 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, Ankara Gaziler Hastanesi'nde tedavi gören gazilerle buluştu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden gazilerle bir araya geldi.

Açık hava tören alanında düzenlenen etkinlikte, gazilerle birlikte kendisi için hazırlanan pastayı kesen Dikeç, gazilerin hazırladığı Cumhuriyet'in 100. yılını simgeleyen filografi tablosunu hediye olarak aldı. Gaziler ve hastane personeliyle hatıra fotoğrafları çektiren Dikeç, gazi çocuklarının tişörtlerini de imzaladı.

Törenin ardından Başhekim Prof. Dr. Engin Koyuncu ile birlikte açıklamalarda bulunan Dikeç, gazilerin ülkenin gerçek sahipleri olduğunu vurgulayarak, "Bu ülkenin evlatları olarak biz onlara ne kadar dua etsek, ne kadar teşekkür etsek inanın karşılığını ödeyemeyiz. Böyle bir ortamda bulunduğum için çok mutluyum" dedi.

Gazilerin kendisine verdiği hediye hakkında da konuşan Dikeç, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana bedeller ödediğini ve gazilerin fedakarlıklarının gelecek nesiller için büyük bir miras olduğunu ifade etti.

Başhekim Koyuncu, Dikeç'i uluslararası arenada gösterdiği başarılardan dolayı tebrik ederek, gazilerle buluşmasının anlamlı olduğunu belirtti ve başarılarının devamını diledi.

"KOMUTANIMIZ BİZİ OLİMPİYATLARDA ÇOK MUTLU ETTİ"

Gazilerden Yılmaz Yiğit, Dikeç'in kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti ve onunla birlikte ikonik bir poz verdiklerini dile getirdi. Yiğit, "Dünyanın en birinci askeri, Türk askeridir. Yusuf Dikeç komutanımız bizi olimpiyatlarda çok mutlu etti" diye ifade etti.

Bir diğer gazi Suat Sevgi ise, Dikeç'in gümüş madalyasının gaziler için altın madalyadan daha kıymetli olduğunu söyleyerek, "Komutanım belki şampiyon olamadı ama gönüllerin şampiyonu oldu. Onun gümüş madalyası bizim için altın madalyadan daha kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.