Zorlu Töre: "Türk askeri Kıbrıs'ta misafir değildir"

Zorlu Töre:
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs'ta Türk askerinin misafir olmadığını ve Türkiye'nin KKTC için ana vatan ve millet olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla düzenlenen panelde önemli açıklamalarda bulundu. Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından Nihat Gökyiğit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşan Töre, Kıbrıs meselesinin Türk milletinin milli davası ve bekası olduğunu vurguladı.

"TÜRK ASKERİNE KIBRIS'TA LAF SÖYLEYEN HAİNDİR"

Töre, Kıbrıslı Türklerin, Türk milletinin bir parçası olduğunu ve milli ve manevi kimliklerini koruduklarını belirterek, "Zaman zaman içimizden hainler çıkıyor, Türkiye'ye laf atıyorlar. 'Türkiye ve Türk askeri misafirdir, artık gitsin' diyorlar. Türk askerine Kıbrıs'ta laf söyleyenler haindirler, Türkiye'yi Kıbrıs'ta istemeyenler haindirler. 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmasaydı daha iyi olurdu, ayağımıza kurşun sıktık' diyenler haindir, 'İstiklal Marşı bizim değildir' diyenler haindir" şeklinde konuştu.

"TÜRK ORDUSU BEDENİMİZDEKİ CANDIR"

Töre, Türkiye'nin adadan çekilmesinin KKTC'yi yok edeceğini ifade ederek, "Türk askeri adada misafir değildir. Türkiye bizim ana vatanımızdır, Türkiye bizim milletimizdir, özümüzdür, bedenimizdeki candır, damarımızdaki kandır. Bedendeki can çıkarsa ceset olur. Türkiye adadan çıkarsa biz de öyle oluruz. Damarımızdaki kan akıp giderse hayatımızı kaybederiz. Türk ordusu bedenimizdeki candır, Türk milleti bizim damarımızda dolaşan kandır. Ne canımızdan ne kanımızdan vazgeçeriz. Bizi ne Amerikalı ne de Avrupalı ayırabilir. Bizi kimse ayırmaz" dedi.

TÖRE'DEN "FAMAGUSTA" DİZİSİNE TEPKİ

Ayrıca, Kıbrıs Rum yapımı "Famagusta" dizisine de tepki gösteren Töre, dizinin gerçek olayları çarpıttığını ve bu tür yapımların emperyalist bir oyun olduğunu savundu. "Gelsinler Taşkent katliamını dizi yapsınlar. Gelsinler Atlılar, Muratağa, Sandallar'ı dizi yapsınlar" diyen Töre, bu tür yapımların Gazze'deki insanlık dramını örtmeye yönelik bir algı oluşturma çabası olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.