7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Deprem uzmanı örneklerle sıraladı: O alanlara dikkat!

7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Deprem uzmanı örneklerle sıraladı: O alanlara dikkat!
Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, yeni bir deprem uyarısı daha geldi. Deprem uzmanı son açıklamasında o alanlara dikkat çekti. Sarsıntının 7 büyüklüğünde olabileceğini söyledi. İşte tüm detaylar...

Kahramanmaraş depremi sonrasında diken üstünde uyuyan vatandaşa bir uyarı daha geldi. Deprem uzmanı son açıklamasında 7 büyüklüğündeki bir depremi işaret etti. O bölgelerde görülebileceğini söyleyerek açıklamalarına devam etti. İşte o bölgeler...

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMİ İŞARET ETTİ

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan uyarı geldi. Kahramanmaraş depremi sonrasında milyonların takip ettiği deprem uzmanı 7 büyüklüğünde bir depremi işaret etti. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda örnekler sıralayan Ercan, o bölgelere dikkat çekti. İl ve ilçe olarak tek tek isimlerini sayan Ercan, her depremden sonra oluşabileceğinin altını çizdi.

1589003

ÖRNEKLERİ TEK TEK SIRALADI

Deprem konusunda yeni bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Ercan, jeotermal alanları işaret etti. Sosyal medya hesabıüzerinden yaptığı açıklamada, 7 büyüklüğünde bir depremden bahsetti. Geçmiş dönemde yaşanan olaylara ilişkin; Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu örneklerini tek tek sıraladı.

Jeotermal alanları işaret ederek, maden suyu kaynaklarının çok eskiden deprem olan bölgelerden oluştuğunu belirterek 7 büyüklüğündeki depremi işaret etti. Sosyal medyadan paylaştığı açıklamalarda, "Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur." sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.