8 günlük yasak sonra erdi: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı

8 günlük yasak sonra erdi: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı
Katalog suçlar gerekçesiyle 2 Ağustos'ta BTK tarafından erişim engeli getirilen Instagram, Meta ile yapılan görüşmelerin ardından yeniden erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katalog suçlara yönelik içeriklerin kaldırılması konusunda Meta ile işbirliği yapılacağını açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta "katalog suçlara" aykırı paylaşımlar nedeniyle Instagram'a erişim engeli getirmişti. Bu tarihten itibaren platforma sadece VPN kullanılarak erişim sağlanabiliyordu. Erişim engelinin kaldırılması için Meta'nın yöneticileri ile Türk yetkililer arasında geçen görüşmeler sonucunda, dün itibariyle önemli gelişmeler yaşandı.

UYARI YAPILMADAN KAPATILACAK 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, Meta ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, katalog suçları içeren paylaşımların kaldırılması konusunda çalışma yapılacağını ve bu tür hesapların uyarı yapılmadan kapatılmayacağını belirtti. Meta'ya işbirliği için teşekkür eden Uraloğlu, bu adımın ardından Instagram'a erişim engelinin kaldırılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin sosyal medya platformlarından yasalarına saygı göstermelerini beklediğini ifade ederek, Instagram yetkililerinin talepleri karşılamaya yönelik verdiği sözler doğrultusunda, dün akşam saat 21.30 itibariyle erişim engeli kaldırıldı. 

Uraloğlu, saat 21.38'de yaptığı bir diğer açıklamada ise Instagram'a yönelik erişim engelinin resmen kaldırıldığını bildirdi. Aynı zamanda Free Web Turkey, BTK'nın 2 Ağustos'ta verdiği erişim engeli kararının geri alındığını ve Instagram'ın çeşitli internet servis sağlayıcıları üzerinden yeniden erişilebilir hale geldiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.