ABD, İzmir’deki saldırıda Türk makamlarına hızlı müdahale için teşekkür etti

ABD, İzmir’deki saldırıda Türk makamlarına hızlı müdahale için teşekkür etti
ABD Büyükelçiliği, İzmir'de Amerikalı askeri personele yönelik saldırıya hızlı müdahalede bulunulması ve soruşturma başlatılması nedeniyle Türk yetkililere teşekkür etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İzmir'de Amerikalı askeri personele yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin Türk makamlarına teşekkür etti. Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, USS Wasp gemisinde görevli iki Amerikalı askerin İzmir'de saldırıya uğradığı ve şu anda güvende oldukları belirtildi. Türk makamlarının olayla ilgili hızlı bir şekilde müdahalede bulunarak soruşturma başlattıkları için teşekkür edildi.

15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. TGB üyesi 15 kişilik bir grup, iki ABD vatandaşı askere fiziki saldırıda bulundu. Olay sırasında beş sivil giyimli Amerikalı asker de uzaktan olaya tanık oldu. Emniyet güçleri, duruma hızlı bir şekilde müdahale ederek saldırganları yakaladı. 15 şüpheli, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alındı. Türk yetkililer, olayın faillerinin adalet önüne çıkarılması için gerekli adımları atacaklarını ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.