ABD Senatosu 95 milyar dolarlık yardım paketini kabul etti

ABD Senatosu 95 milyar dolarlık yardım paketini kabul etti
ABD Senatosu, Ukrayna'ya 61 ve İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri yardımın yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onaylayarak Beyaz Saray'a gönderdi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin geçen hafta sonu onaylayarak Senato'ya gönderdiği dış yardım paketi, Senato Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 18 hayır oyuna karşılık 78 evet oyu ile kabul edildi. ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan için uzun süredir söz konusu yardım paketini onaylayarak, bu hafta Kiev'e yeni silah teslimatının önünü açtı.

'BU HAFTA UKRAYNA'YA TEÇHİZAT GÖNDERMEYE BAŞLAYABİLİRİZ'

Başkan Joe Biden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yasa tasarısını yarın masama ulaşır ulaşmaz imzalayıp Amerikan halkına hitap edeceğim, böylece bu hafta Ukrayna'ya silah ve teçhizat göndermeye başlayabiliriz" dedi.

Yeni Phtryrrtyrytytuyutgroje

Al Jazeera'nin haberine göre Biden, tasarının yasalaşmasının ardından ABD'nin en hızlı şekilde Ukrayna'ya destek göndereceğini, bununla birlikte "İran tehdidine karşı" İsrail'e askeri destek sağlanacağını ve Gazze dahil çeşitli insani kriz bölgelerine yardım göndereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.