AB'de yaşlı nüfus 96,4 milyonu aştı: En az orana sahip ülke Türkiye

AB'de yaşlı nüfus 96,4 milyonu aştı: En az orana sahip ülke Türkiye
Avrupa Birliği (AB) genelinde "65 ve daha yukarı yaştaki nüfus" geçen yıl itibarıyla 96,4 milyonu aştı. Bu durumda Türkiye, yüzde 10,2’lik yaşlı nüfus oranıyla AB üyesi ülkeler arasında en düşük orana sahip oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, AB üyesi ülkelerin toplam nüfusu geçen yıl 448,9 milyonu geçti. Dünya genelinde yaşlı nüfus oranı yüzde 10’a ulaşırken, AB'deki oran yüzde 21,5 seviyesine yükseldi.

Bu veriler, AB ülkelerinde yaşayan her 5 kişiden birinin "65 yaşında veya daha büyük" olduğunu gösteriyor. Türkiye ise, geçen yıl yüzde 10,2 ile ab üye ülkelerin tamamından daha düşük yaşlı nüfus oranına sahip oldu.

İTALYA’DA YAŞLI NÜFUSU ZİRVEDE

İtalya, yüzde 24,5 ile yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu ülke olarak dikkat çekiyor. Onu yüzde 23,6 ile Finlandiya ve yüzde 23,3 ile Portekiz takip ediyor. Yunanistan, yüzde 23,1 ile yaşlı nüfus oranı açısından yüksek bir seviyeye sahipken, Hırvatistan ve Almanya'nın oranları ise yüzde 22,7 olarak belirlendi.

EN DÜŞÜK YAŞLI NÜFUS ORANLARI

AB'de yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu ülkeler ise yüzde 15,5 ile İrlanda, yüzde 15,4 ile Lüksemburg ve yüzde 15,2 ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olarak kaydedildi. Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı yüzde 10,2 ile dünya ortalamasının üstünde olmasına rağmen, AB ülkelerinin gerisinde kaldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.