ABD'nin Amfibi Hücum Gemisi İzmir'e demirledi

ABD'nin Amfibi Hücum Gemisi İzmir'e demirledi
Ağustos ayında TCG ANADOLU ile Akdeniz'de "geçiş eğitimi" gerçekleştiren ABD donanmasına bağlı amfibi hücum gemisi USS Wasp, İzmir’e demirledi. Gemi 5 Eylül'e kadar İzmir'de kalacak.

ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp ve USS Oak Hill, 13-17 Ağustos tarihleri arasında TCG Anadolu ve TCG Gökova ile Akdeniz’de "geçiş eğitimi" gerçekleştirdi. 

ABD'nin savaş gemisinin bölgede bulunma nedeninin İsrail'e destek vermek olduğu yönündeki görüşler, ortak geçiş eğitiminin tepkiyle karşılanmasına neden olmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı tepkilerin ardından, "Bunlar rutin ve kapsamı itibarıyla kısıtlı eğitimlerdir. Yani tatbikat değildir, iddia edildiği gibi bir yıl önceden planlanmamıştır. Ne İsrail’e faydası ne de Filistin'e zararı olan bu eğitim faaliyetini kapsam ve bağlamından koparıp farklı yerlere çekmek doğru değildir. Daha önce defalarca ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının zararına o olacak herhangi bir faaliyetin içerisinde olması mümkün değildir." açıklamasını yapmıştı. 

1 Eylül’de İzmir Limanı’na demirleyen USS Wasp, 5 Eylül’e kadar "liman ziyareti" gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.