AK Parti'den 'BRICS' açıklaması: Somut bir gelişme olursa paylaşırız

AK Parti'den 'BRICS' açıklaması: Somut bir gelişme olursa paylaşırız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin BRICS’e resmi üyelik başvurusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, bu konuda talebin net olduğunu ve sürecin devam ettiğini vurgularken, "Somut bir gelişme olursa paylaşırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye, yakın zamanda BRICS grubuna katılmak amacıyla resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Bu süreçle ilgili olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, üyelik talebinin açıkça ortada olduğunu belirtti ve sürecin işlediğini dile getirdi.

Henüz somut bir gelişme yaşanmadığını ifade eden Çelik, "Somut gelişme olursa paylaşırız" şeklinde konuştu.

"BRICS’E ÜYELİK TALEBİMİZ AÇIKTIR"

AK Parti Sözcüsü Çelik, şu açıklamaları yaptı:

"BRICS'e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanı'mız çeşitli defalarda ifade etti. Bu konudaki talebimiz açıktır, bu süreç işlemektedir. Ama bununla ilgili somut bir gelişme yoktur. BRICS'e üyelikle ilgili somut bir gelişme olursa biz onu sizle paylaşırız. Ama Türkiye'nin BRICS dahil bütün bu önemli platformlarda yer almak istediğini Sayın Cumhurbaşkanı'mız net bir şekilde ifade etmiştir."

BRICS NEDİR?

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın 2009 yılında kurduğu BRICS, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir uluslararası platformdur. BRICS, Batılı ülkelerin küresel etkisine karşı alternatif bir iş birliği alanı olarak değerlendiriliyor. Bu platformun kurulmasında Rusya’nın önemli bir rol oynadığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.