AYM kendi kararını siteden kaldırdı: Web sitesine erişilemiyor

AYM kendi kararını siteden kaldırdı: Web sitesine erişilemiyor
İktidar ile Anayasa Mahkemesi arasındaki gerilim tırmanıyor. Yüksek Mahkeme, İletişim Başkanlığı'nın "dezenformasyonla mücadele" görevinin "basın ve ifade özgürlüğüne müdahalede bulunduğu" kararını vermesinin ardından karar 1 saat geçmeden kaldırıldı. Öte yandan kararın yayınlanması sonrası mahkemenin sitesine ulaşılamıyor.

Son dönemlerde aldığı kararlarla AK Parti-MHP'nin hedefinde olan Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) resmi web sitesine bir süredir ulaşım sağlanamıyor.

Ayrıca AYM, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı "İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali" paylaşımını da daha sonra kaldırdı.

AYM’nin WhatsApp kanalından da yapılan paylaşım daha sonra silindi.

AYM'den konuya ilişkin yapılan açıklamada kararın erişime açık olduğu ancak internet trafiğindeki yoğunluk sebebiyle web sitesine erişim sağlanamadığı ifade edildi.

BİR SAAT İÇERİSİNDE KALDIRILDI

AYM, web sitesi üzerinden yayınladığı karar ile önce İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek yetkilerini iptal ettiğini duyurdu.

Kararın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenemeyecek temel haklar ve özgürlükler kapsamında alındığı bildirildi.

AYM, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yayımladığı kararın paylaşımını bir saat geçmeden sildi ve resmi internet sitesi üzerinden de kaldırdı.

AYM'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin AYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ilgili kararın erişime açık olduğu ancak internet trafiğindeki yoğunluk sebebiyle web sitesine erişim sağlanamadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyuna Duyuru, 66 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin bazı kurallarını iptal eden 2020/88 esas sayılı kararımız 2/8/2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmış olup erişime açıktır. İnternet trafiğindeki yoğunluk nedeniyle sitemize erişim şu anda sağlanamamaktadır. Bilgilerinize duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.