Bakan Fidan'dan Ayşenur Ezgi açıklaması: Takipçisi olacağız

Bakan Fidan'dan Ayşenur Ezgi açıklaması: Takipçisi olacağız
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail askerlerinin aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesini kınadı ve olayın hukuki takipçisi olacaklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire’de Arap Birliği 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, İsrail askerleri tarafından öldürülen ABD ve Türk vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi kınadı. Fidan, “Bu olay, İsrail'in barıştan yana olanları dahi hedef aldığını açıkça göstermiştir. Bu cinayetin tabii ki hukuki açıdan da takipçisi olacağız” dedi.

"İŞBİRLİĞİ BÖLGESEL VE ULUSLARASI İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ"

Fidan, Arap Birliği toplantısının 13 yıl aradan sonra düzenlendiğini ve Arap ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirildiğini vurguladı. Ayrıca, Arap Ligi ile yeniden başlatılan işbirliğinin, bölgesel ve uluslararası istikrar için önemli olduğunu belirtti.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NIN ACİL TOPLANMASI

Kahire'de gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde, Filistin'deki durumu ve Gazze'deki soykırımın durdurulması için atılacak adımları ele aldıklarını söyleyen Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve diğer platformların Filistin haklarını savunmada kullanılmasının gerektiğini belirtti. Ayrıca, İİT'nin acilen toplanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Fidan, Eygi'nin ölümünden dolayı ailesine başsağlığı diledi ve olayın hukuki süreçte takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.