Bakan Yumaklı'dan yangın raporu: İzmir ve Bolu'daki yangınlar kontrol altına alındı

Bakan Yumaklı'dan yangın raporu: İzmir ve Bolu'daki yangınlar kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınlar ile Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Manisa'nın Gördes, Aydın'ın Bozdoğan, Karabük'ün Ovacık ve Uşak'ın Eşme ilçelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Günlerce süren orman yangınlarına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı, yangınların müdahale altına alındığına dair açıklamalarda bulundu.  Yumaklı, "İzmir Yamanlar ve Karşıyaka ile Bolu Göynük ve Urla ilçelerinde ormanlık ve makilik alanlardaki yangınlar havadan ve karadan müdahalelerle kontrol alındı. Menderes ilçesindeki orman yangınına ise  havadan ve karadan müdahale sürüyor." dedi.

Kentte 15 Ağustos'ta Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisindeki ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerleriyle sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Bölgede havanın aydınlanmasıyla çalışmalar, 2 uçak ve 7 helikopterin desteğiyle sürüyor.

Dünden bugüne 8 aktif yangınla mücadele edildiğini hatırlatan Bakan Yumaklı şunları kaydetti. 

"Bunlardan şu anda içinde bulunduğumuz İzmir Karşıyaka Yamanlar'da şehre bakan bölümü itibariyle herhangi bir riskin olmadığının açıklamasını yapmıştık. Arkadaşlarımız yanan kısımları üst tarafta bir vadiye sıkıştırmıştı. Çok şükür an itibariyle İzmir Yamanlar'da bu yangının kontrol altına alındığını sizlere bildirmek istiyorum. Soğutma çalışmalarımız devam edecek." 

Bolu Göynük'teki yangının da sarp araziler ve uçurumlarla dolu büyük ve geniş bir alanda gerçekleştiğini dile getiren Yumaklı, arkadaşlarının çok çetin mücadele verdiğini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yangınlarla ilgili güncel durumu şöyle aktardı:

"Şu anda kontrol altına alınan yangın bölgelerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu bölgelerde vatandaşların zaman zaman küçük tütmeler görebileceği, ancak endişelenecek bir durumun söz konusu değil"

YAMANLAR MEVKİİ KONTROL ALTINDA

"İzmir Urla'daki makilik alanda dün akşam çıkan yangına ekipler hemen müdahale etti. Yerel yönetimlerin, emniyet ekiplerinin ve belediyelerin koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda, risk altında olan bir site tahliye edildi. Yangının etkilediği bölgede şu an soğutma çalışmaları sürdürülüyor."

"Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gece boyunca karadan yapılan çalışmalar, havanın aydınlanmasıyla hava araçları tarafından destekleniyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer ve 550 personelle yangınlarla mücadele ediyor."

DİĞER İLLERDEKİ MÜDAHALELER SÜRÜYOR

"Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki yangınlara da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Özellikle Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ile Bozdoğan ilçesi arasında yoğun çalışma yapılıyor."

"Bozdoğan ilçesinin Alhisar Mahallesi'nde 16 Ağustos'ta çıkan yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor."

"Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos'ta başlayan yangın 72 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle kapatılan Göynük-Nallıhan kara yolu tekrar trafiğe açıldı."

BİRÇOK YERDE TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

"Karabük'ün Ovacık ilçesinde, Alınca ve Beydini köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın için 75 araç ve 205 personelle söndürme çalışmaları sürüyor. Ayrıca, jandarma komutanlığına ait 2 helikopter de çalışmalara destek veriyor."

"Uşak'ın Eşme ilçesindeki otluk alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın Manisa'nın Sarıgöl ilçesine kadar ulaştı. Dereli köyü ve Demirciler Mahallesi'ndeki 21 ev tedbir amaçlı tahliye edildi, bir kişi gözaltına alındı."

TSK: "15 HELİKOPTERLE MÜCADELEYE DEVAM"

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye 15 helikopterle destek verildiğini bildirdi.

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 6 helikopter ile İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 helikopter ile İzmir'in Urla ilçesinde, 3 helikopter ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, 2 helikopter ile Bolu'nun Göynük ilçesinde olmak üzere toplam 15 helikopterle havadan mücadeleye devam ediyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.