Bakanlık harekete geçti! O ev ilanları tek tek kaldırılacak

Bakanlık harekete geçti! O ev ilanları tek tek kaldırılacak
İnternetten satılık ev ilanları verenler dikkat! Bakanlık hepsini incelemeye aldı. O ev ilanları tek tek kaldırılacak...

Son dönemde artan "1 TL'ye satılık ev" ilanları, tüketicileri yanıltmak amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı'nın radarına girdi. Bakanlık, bu tür sahte ilanların önüne geçmek ve tüketicileri korumak amacıyla yeni düzenlemeler getirdi.

YANILTICI İLANLARA KARŞI YENİ DÜZENLEME

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri yanıltan "1 TL'ye satılık ev" ilanlarının artması üzerine harekete geçti. Bu tür ilanların aldatmaca olduğunu tespit eden Bakanlık, sahte ilan verenlere karşı sıkı bir takip başlattı. Yeni düzenlemelerle, satılık ev ilanlarında mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatlar kullanılamayacak. Bu kapsamda, sembolik fiyatlarla satışa çıkarılan ev ilanları yasaklandı.

REKLAM KURULU'NDAN SERT ÖNLEMLER

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, bir emlak firmasının ilan sitesinde yayınladığı reklamlarda tüketicileri aldattığını belirledi. Kurul, söz konusu firmanın satılık evler için "1 TL" gibi gerçek dışı tanıtımlar yaptığını açıkladı. Nisan toplantısında bu tür ilanları değerlendiren Reklam Kurulu, yanıltıcı nitelikteki 15 ayrı reklamı durdurma kararı aldı.

ÇEŞİTLİ FİYATLARLA YANILTICI İLANLAR

Reklam Kurulu, 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11 bin 111 TL, 22 bin 222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilan veren emlak firmalarının reklamlarını da durdurdu. Ayrıca, 99 bin 999 TL, 100 bin TL, 111 bin 111 TL, 125 bin TL gibi fiyatlı ilanları da incelemeye aldı. Kurul, bu ilanların gerçek fiyatları yansıtmadığını ve tüketicilere evin fiyatının daha yüksek olduğunu belirtildiğini tespit ederek, durdurma cezası uyguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.