Baklava ustası baklava yapan makine üretti! Baklava yapmak artık çok kolay

Baklava ustası baklava yapan makine üretti! Baklava yapmak artık çok kolay
Baklava ustası Mehmet Cihan, baklava yapımının en zor kısmını halleden baklava makinesi üretti. Artık baklava yapmak çok kolay olacak...

Gaziantep, baklava denince akla gelen şehir olmanın ötesinde, şimdi de baklava yapımını kolaylaştıran bir makine ile adından söz ettiriyor. Baklava ustası Mehmet Cihan'ın imzasını taşıyan bu makine, geleneksel baklava yapımını daha hızlı ve kolay hale getiriyor. 

TAMAMEN OTOMATİK 

baklava-makinasi-mehmet-cihan.jpg

Baklava yapımının en zor adımlarından biri olan yufka açma işlemi artık çok daha kolay. Mehmet Cihan'ın geliştirdiği bu makine sayesinde yufka açma işlemi tamamen otomatik hale geliyor ve hem ev kullanıcıları hem de profesyonel üreticiler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu gelişme Gaziantep'teki baklava ustalarını bile kıskandırdı. 

Makine, baklava yapımını hızlandırırken, işçilik maliyetini düşürüyor ve daha geniş pazarlara ulaşma fırsatı sunuyor. Mehmet Cihan, bu projeye başlamadan önce baklava ustası olarak çalışıyordu ve tamir işlerine olan ilgisi sayesinde bu makineyi geliştirmeyi başardı. Türkiye'nin %50'sine hizmet veren Cihan, sahada çalışanlarıyla birlikte bu sektörde önemli bir yer edinmiş durumda. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.