Beyaz Saray'dan İsrail'e Ayşenur Eygi'nin ölümü üzerine soruşturma talebi

Beyaz Saray'dan İsrail'e Ayşenur Eygi'nin ölümü üzerine soruşturma talebi
Beyaz Saray, ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesinden "derin rahatsızlık duyduklarını" belirterek, İsrail'den olayın soruşturulmasını talep etti.

Beyaz Saray, ABD vatandaşı Türk insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin (26), İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmesine ilişkin derin rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Sean Savett, Eygi'nin Batı Şeria'daki trajik ölümüne ilişkin AA muhabirinin sorusuna yazılı olarak yanıt verdi. Savett, açıklamasında, "Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'daki trajik ölümünden dolayı derin rahatsızlık duyuyoruz. Kalplerimiz onun ailesi ve sevdikleriyle beraber. Daha fazla bilgi için İsrail hükümetine ulaştık ve olayın soruşturulmasını talep ettik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak, "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz" açıklamasını yaptı.

AYŞENUR EYGİ BAŞINDAN VURULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile müdahale etti. Bu saldırıda, ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi başından vuruldu. Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, hastanelerine getirilen Eygi'yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AYŞENUR EZGİ EYGİ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir," ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Eygi'nin hayatını kaybetmesine Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileğinde bulunuldu. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti tarafından işlenen cinayet lanetlendi. Türkiye, İsrail'in Filistinlilere yardım eden ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren kişileri yıldırmaya çalıştığını ve bu şiddet politikasının sonuç vermeyeceğini belirtti. İsrail makamlarının ve onları destekleyenlerin uluslararası mahkemeler önünde hesap verecekleri vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.