Biden'dan İsrail'e destek sözü

Biden'dan İsrail'e destek sözü
ABD Başkanı Joe Biden, İran'dan misilleme saldırı endişesine karşı İsrail'e destek sözü verdi. Biden, "İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Biden, Kişida ile gerçekleştirdikleri görüşmede Orta Doğu'daki gelişmeleri ele alırken, hem Gazze'deki krize hem de İran'a ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. 

Biden, "İran'ın İsrail'e yönelik ciddi saldırı tehdidini de görüşmemizde ele aldık. Başbakan Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran'dan ve onun bölgedeki vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'e olan güvenlik taahhüdümüz sarsılmaz. Tekrar ediyorum, sarsılmaz." açıklamasında bulunarak, İsrail'in güvenliğini sağlamak için her şeyi yapacaklarını vurguladı.

İRAN'DAN MİSİLLEME MESAJI

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Ayetullah Ali Hamaney
    

İsrail savaş uçakları 1 Nisan'da İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesi içerisindeki konsolosluk binasını bombalamış, Devrim Muhafızları Ordusu, Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dahil 7 yetkilinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Zahedi'nin Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de bir ABD hava saldırısında hedef alınmasından bu yana öldürülen en üst düzey İran Devrim Muhafızları komutanı olduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.