BM, İsrail askerlerinin Eygi'yi öldürmesini kınadı

BM, İsrail askerlerinin Eygi'yi öldürmesini kınadı
BM, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesini kınadı ve sorumluların hesap vermesini talep etti. İsrail'in "kazara" açıklamasına tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin geçen hafta İsrail askerlerince kafasından vurularak öldürülmesini, gazetecilerin ısrarlı sorularının ardından kınadı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"SORUMLULARIN HESAP VERMESİNİ TALEP ETTİK"

Bir gazetecinin, İsrail ordusunun Eygi'nin ölümünün "kazara" olduğu yönündeki açıklamasının güvenilirliği hakkında sorusunu yanıtlayan Dujarric, "Bu genç kadının öldürülmesini kınadık ve sorumluların hesap vermesini talep ettik" dedi.

"OLAYLA İLGİLİ HENÜZ BİLGİM YOKTU"

AA muhabirinin, daha önce kendisinden Ayşenur'un İsrail askerleri tarafından öldürülüp kınanıp kınanmadığını sorması ve Dujarric'in olay hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Dujarric, "Olayla ilgili henüz bilgim yoktu o yüzden cevap veremedim" yanıtını verdi.

BM'NİN ULUSLARARASI HUKUKA UYMA ÇAĞRISI

Konunun tekrar gündeme gelmesiyle Dujarric, saldırıyı kınadığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in bu ölümün yanlışlıkla gerçekleştiği açıklaması ve Batı Şeria'daki artan şiddet hakkında sorulara ise Dujarric, İsrailli yetkililere uluslararası hukuka uyma çağrısında bulunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.