Bolu Dağı geçişine 'yangın' duyurusu: Bazı araçların girişi sınırlandırıldı

Bolu Dağı geçişine 'yangın' duyurusu: Bazı araçların girişi sınırlandırıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, X sosyal medya hesabından, oluşan orman yangınlarının trafiğe etkisini azaltmak için Ankara-İstanbul istikametindeki yolların kullanımlarının sınırlandıracağını duyurdu.  Saat 14.00-23.00 arasında ağır taşıt trafiğinin sınırlandırma işlemi başlayacak .

Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğun azaltılmasına yönelik Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımlarının sınırlandırılacağını bildirdi. Alternatif güzergahlarda meydana gelen orman yangınlarının trafiğe etkisinin en aza indirilmesi amacıyla bugün 14.00-23.00 saatleri arasında ağır taşıt trafiğinin sınırlandırma işlemi başlayacak.  

Bakanlığın sosyal medya hesabından yağtığı duyurunun tamamı şu şekilde;

Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğun azaltılması, ayrıca alternatif güzergahlarda meydana gelen orman yangınının trafiğe etkisinin en aza indirilmesi amacıyla 14.00-23.00 saatlerinde yapılacak denetimlerle ağır taşıt trafiğinin, Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacaktır."

Sınırlandırma işlemi Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından, Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Sürücülerin seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurması, trafik işaret ve işaretçilerine uyması önem taşıyor.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.