Çiftlik Bank davasında savcılık mütalaasını açıkladı: Mehmet Aydın'a 88 bin 302 yıl hapis talebi

Çiftlik Bank davasında savcılık mütalaasını açıkladı: Mehmet Aydın'a 88 bin 302 yıl hapis talebi
Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada, savcılık mütalaasını açıkladı. Savcı, Mehmet Aydın’ın toplam 88 bin 302 yıl hapis cezası almasını talep etti.

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada, savcılık nihai mütalaasını açıkladı. Mütalaada, davanın baş sanığı Mehmet Aydın’ın tam 88 bin 302 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

thumbs-b-c-2c6c627722df2a82cc0296cedc1133d1.jpg

SAVCILIK MÜTALAASI NE DEDİ?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Aydın’ın yanı sıra ağabeyi Fatih Aydın ve 18 sanığın daha dolandırıcılık, suç örgütü kurma ve yönetme suçlarından yargılandığı belirtildi. Savcılık, mağdurların ifadeleri, bank kayıtları ve diğer deliller doğrultusunda hazırladığı mütalaada, sanıkların suç işlediğine kanaat getirdi.

thumbs-b-c-c3af631dbdc04fc397c4200295a4c03b.jpg

NE İLE SUÇLANIYOR?

Çiftlik Bank sistemi ile birçok kişiyi mağdur eden Aydın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri ile dolandırıcılık", ve "tacir dolandırıcılığı" suçlarıyla yargılanıyor. İki yıldan uzun süre firari olan Aydın, Brezilya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edilmişti. 3 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul'a getirilen Aydın, havada gözaltına alındığı anlarla gündeme oturmuştu.

Ağabeyi Fatih Aydın da Çiftlik Bank soruşturması kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "mal varlığı aklama" ve benzeri suçlardan Uruguay'da yakalanmıştı. 2021'de Türkiye'ye getirilen Fatih Aydın, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen dolandırıcılık sistemi, "hızlı kazanç vaadiyle" çok sayıda vatandaşı mağdur etmişti. Mehmet Aydın, Brezilya tarafından sınır dışı edilerek Türkiye’ye getirilmiş, ardından hakkındaki şikayetler üzerine yargılanmaya başlanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.