Cumartesi Anneleri 1000'inci haftada Galatasaray Meydanı'nda

Cumartesi Anneleri 1000'inci haftada Galatasaray Meydanı'nda
Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 1000. haftada da yine meydandaydı. 2018 yılından bu yana polis bariyerleriyle abluka altına alınan meydan, 1000. hafta dolayısıyla yeniden açıldı. Tek tek söz alan Cumartesi Anneleri, bir kez daha yakınlarının akıbetini sorarak, faillerin yargılanmasını talep etti.

1995 yılından bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için toplanan Cumartesi Anneleri, 1000. haftalarında da Galatasaray Meydanı'nı doldurdu. Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemi nedeniyle, 2018’de polis barikatıyla kapatılan Galatasaray Meydanı sabah saatlerinde açıldı. 

Cumartesi Anneleri TweetCumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Daha sonra, gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının üzerine karanfil bırakıldı.

Ardından oturma eylemi gerçekleştiren Cumartesi Anneleri, tek tek söz alarak yakınlarının akıbetini sordu ve faillerin yargılanmasını talep etti.

Cumartesi Anneler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.