Dışişleri Bakanı Fidan açıkladı: Siber Güvenlik Teşkilatı kurulacak

Dışişleri Bakanı Fidan açıkladı: Siber Güvenlik Teşkilatı kurulacak
Lübnan’da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonucu 30’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de Siber Güvenlik Teşkilatı kurulması gündeme geldi. Dışişler Bakanı Hakan Fidan, hükümetin konuyu masaya yatırdığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'daki saldırılara ilişkin, “Netanyahu'nun Batı desteğiyle bölgede yürüttüğü Filistin topraklarının tamamını çalma projesi devam ediyor. İsrail'in, saldırıları adım adım Lübnan’a tırmandırmaya başladığını görüyoruz." dedi.

CUMHURBAŞKANI ONAY VERDİ

Lübnan’da Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin 2 gün art arda patlatılması sonucu binlerce kişi yaralandı, onlarca kişi öldü. Bakan Fidan, “Müstakil bir Siber Güvenlik Teşkilatı kurulması hükümetimizin gündemine getirildi. Cumhurbaşkanımız bunun artık olması gerektiğine dair bir irade koydular.” dedi.

Hizbullah’la uzun süredir çatışan İsrail, saldırıları gerçekleştirdiğine dair iddiaları ne doğruladı ne de reddetti. Ancak The New York Times'a konuşan ve kimliklerinin gizli kalmasını isteyen savunma ve istihbarat yetkilileri, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti.

Bakan Fidan, Filistin’de soykırım savaşı yürüten ve saldırganlığını bölgeye yaymaya başlayan İsrail hakkında, "Şu anda fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor." şeklinde konuştu.

SURİYE İLE İLİŞKİLER

Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Fidan, Suriye’yle normalleştirilmek istenen ikili ilişkilere dair, “Türkiye'nin istediği tarzda bir çözümün olması halinde diğer sorunları da Suriye’nin daha rahat çözeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.