Dışişleri Bakanı Fidan: Nasrallah'ın boşluğu zor doldurulacak

Dışişleri Bakanı Fidan: Nasrallah'ın boşluğu zor doldurulacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını, "Savaşın bölgeye yayılımı konusunda İsrail'de, Netanyahu ve ekibi içinde ciddi bir arzu var." ifadeleriyle değerlendirdi.

İsrail, Gazze'nin yanı sıra saldırılarını Lübnan'da da yoğunlaştırdı. İsrail ordusunun cuma günü Beyrut'ta gerçekleştirdiği saldırılarda Hizbullah yöneticisi Hasan Nasrallah ve İran Devrim Muhafızları'nın ikinci komutanı Abbas Nilforuşan öldürüldü.

'İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRMASI SÜRPRİZ DEĞİL'

Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail'in Gazze'deki kendince askeri hedeflerine ulaştıktan sonra şimdi cepheyi Lübnan'a taşıdığını söyledi:

"Bu birçok aktör için sürpriz olmadı. Gelecek sene bu operasyonu nereye taşıyacak? Hangi hedefleri yok etmek için bu momentumu kullanacak? Onu da hep beraber göreceğiz. Ama görünen o ki şu anda savaşın bölgeye yayılımı konusunda İsrail'de, Netanyahu ve ekibi içinde ciddi bir arzu var, bunu ilerletmeye çalışıyorlar."

'NASRALLAH'IN BOŞLUĞU ZOR DOLDURULACAK'

Amerika ve uluslararası toplumun bu konudaki sessizliğinin ürkütücü olduğunu vurgulayan Fidan, İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarında uzun zamandır istihbarat hazırlığı yaptığının ve Nasrallah'ın bölgede önemli bir isim olduğunun altını çizdi:

"Nasrallah bölgenin önemli figürüydü. Lübnan için önemli bir figürdü. Onun yokluğunun bıraktığı boşluğun zor doldurulacağını ben açıkçası düşünüyorum. Hem Hizbullah için hem İran için Nasrallah'ın ölümü büyük bir kayıp oldu. Kendisiyle savaş başladıktan 10 gün sonra Lübnan'da görüşmüştük. Çok zor şartlar altında, gerçekten zor şartlar altında bir görüşme imkanımız oldu."

Fidan, görüşmeler sonrası Hizbullah'ın var gücüyle bir savaş içine girmeyeceğini öngördüğünü ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.