Dolmuşçulardan hayvan katliamına tepki: Sokağındaki hayvanın yaşamını savun

Dolmuşçulardan hayvan katliamına tepki: Sokağındaki hayvanın yaşamını savun
İktidarın sokak hayvanlarıyla ilgili hazırladığı tasarıda yer alan 'uyutma' maddesinin yer almasına tepki gösterenlerin arasına dolmuş şoförleri de katıldı. Şoförler, araçlarının üzerine "Sokağındaki hayvanın yaşamını savun" afişleri asarak, hayvan katliamına karşı seslerini yükseltti.

AK Parti'nin sokak hayvanları için hazırladığı tasarıda ‘uyutma’ maddesinin yer alması büyük tepki toplamaya devam ediyor. Bu duruma hayvan hakları örgütleri, barolar, aktivistler ve vatandaşların büyük çoğunluğunun tepkisi giderek büyüyor.

Metropol Araştırma'nın son kamuoyu araştırmasına göre vatandaşların yüzde 78’i hayvanların barınaklara alınmasını isterken, yüzde 17’si sokakta bakılmasını tercih ediyor. ‘Uyutulsun’ diyenlerin oranı ise sadece yüzde 2.7’de kaldı.

'HAYVANLARIN YAŞAM HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ'

Karar'ın aktardığına göre; sokak hayvanlarının itlaf projesine karşı çıkan kesimlere son olarak dolmuşçular da katıldı. Topkapı dolmuşları minibüslerinin üzerine 'sokağındaki hayvanın yaşamını savun' afişleri asarak, hayvan katliamına karşı seslerini yükseltti. Bu afişlerle her gün yüzbinlerce İstanbullu'ya mesaj veren dolmuşçular, hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Gfjk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.