Elon Musk'a 'Kibirli milyarder' yanıtı

Elon Musk'a 'Kibirli milyarder' yanıtı
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, X'te yayılan psikopos saldırısı ve bıçaklama görüntülerini kaldırma konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Elon Musk'a "kibirli milyarder" dedi.

Avustralya mahkemesi, Musk'ın eski X adlı sosyal medya şirketine geçen hafta Sydney'de gerçekleşen saldırının videolarını kaldırma emri verdi. X, paylaşımları platformun Avustralyalı kullanıcıları için engellediğini söylerken, Avustralya'nın e-Güvenlik Yetkilisi, açık şiddet içerdiği için videoların tüm X kullanıcıları için kaldırılmasını istedi. X Bunun üstüne emrin "Avustralya yasaları bünyesinde olmadığını" savundu.

Albanese, ABC News'e yaptığı açıklamada, Musk'ın "kendisinin kanunların ve genel ahlakın üstünde olduğunu düşünen kibirli bir milyarder" olduğunu söyledi.

MUSK'TAN CEVAP GECİKMEDİ

Musk bir başka paylaşımında ise "Endişemiz, herhangi bir ülkenin tüm ülkeler için içeriği sansürlemesine izin verilirse, ki Avustralya 'e-Güvenlik Yetkilisi'nin talep ettiği şey bu, o zaman herhangi bir ülkenin tüm interneti kontrol etmesini ne engelleyebilir?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.