Eygi'nin ailesi: Biden ve Harris, İsrail ordusunu savundular

Eygi'nin ailesi: Biden ve Harris, İsrail ordusunu savundular
Ayşenur Ezgi Eygi'nin aile sözcüsü Juliette Majid, Biden ve Harris’in Eygi'ye başsağlığı dilemeden, İsrail ordusunu savunduğunu ifade etti.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin aile sözcüsü Juliette Majid, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i eleştirdi. Majid, Biden ve Harris’in Eygi’nin ailesine başsağlığı dilemek yerine, Eygi’yi öldüren yabancı orduyu savunduğunu söyledi.

"AYŞENUR VE AİLESİ ADALETİ HAK EDİYOR"

Majid, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Ayşenur ve ailesi adaleti hak ediyor. Ailesi yas tutarken, Biden ve Harris, aileyi arayıp başsağlığı dilemek yerine onu öldüren yabancı orduyu savunmayı seçti” ifadelerini kullandı.

BİDEN OLAYIN KAZA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Biden, Eygi’nin ölümüyle ilgili olarak, İsrail’in ön soruşturmasının Eygi’nin öldürülmesinin “trajik bir hata sonucu” gerçekleştiğini gösterdiğini belirterek, “Sonuca güvenebiliriz” açıklamasında bulunmuştu. Biden, olayın bir kaza olduğunu ve kurşunun yerden sekerek kazara Eygi’yi vurduğunu ifade etmişti.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN BAŞSAĞLIĞI AÇIKLAMASI

Eygi’nin birkaç ay önce mezun olduğu Washington Üniversitesi Rektörü Ana Mari Cauce, AA’ya yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni mezun olan Ayşenur Eygi’nin Batı Şeria’da İsrail birlikleri tarafından öldürüldüğünü öğrenmek korkunç bir haberdi. Kalbim Ayşenur’un ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte” dedi. Cauce, üniversitenin Filistin bölgesinde bir yıl içinde ikinci defa bir üyesini kaybettiğini belirtti.

26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.