Galatasaray Meydanı’ndaki abluka 300 hafta sonra kaldırıldı

Galatasaray Meydanı’ndaki abluka 300 hafta sonra kaldırıldı
Cumartesi Anneleri’nin, gözaltında kaybedilen yakınları için sürdürdükleri adalet arayışının bininci haftasında Galatasaray Meydanı’nındaki polis bariyerleri kaldırıldı. Grubun kitlesel katılımla Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmasına 2018 yılından bu yana izin verilmiyor.

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana sürdürdükleri adalet arayışının bininci haftasında Galatasaray Meydanı’nındaki polis bariyerleri kaldırıldı. Bugün meydanda kitlesel eylem yapılacak. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklamayla bu hafta eyleme izin verileceğini söylemişti.

CUMARTESİ ANNELERİ 1000'İNCİ HAFTASINDA

27 Mayıs 1995'ten beri her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybolan yakınlarını arama mücadelelerinin 1000. haftasında yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Cumartesi Anneleri’nin 2018’deki 700’üncü hafta eylemine yapılan saldırıda anneler ve hak savunucuları gözaltına alındıktan sonra meydan tamamen bariyerlerle kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.