Gazze'deki İsrailli esirlerin videosunda bombardıman uyarısı

Gazze'deki İsrailli esirlerin videosunda bombardıman uyarısı
İsrail'in Gazze'de cesetlerini bulduğu 6 esirden biri olan Ori Danino'nun, esir alınmadan önce çektiği videoda bombardıman uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde cesetlerini bulduğu 6 İsrailli esirden biri olan Ori Danino'nun daha önce çekilmiş bir video kaydını yayımladı. Videoda, Danino’nun, Hamas tarafından 7 Ekim'de esir alındığını ve zor şartlar altında yaşadığını söylediği belirtildi.

"HAMAS'IN ESİRİYİM VE OLDUKÇA ZOR ŞARTLARDAYIM"

Danino, video kayıtlarında, “Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde düzenlenen Nova Müzik Festivali'nden 7 Ekim'de esir alındım. Hamas'ın esiriyim ve oldukça zor şartlardayım; yiyecek, su, elektrik yok” ifadelerini kullandı.

"BİZLERİ CANLI OLARAK EVİMİZE GETİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPMALILAR"

Danino, İsrail tarafından gerçekleştirilen bombardıman ve saldırıların sürekli arttığını vurgulayarak, İsrail hükümetinin başarısız rehine kurtarma operasyonlarıyla esirleri birer birer öldürdüğünü öne sürdü. Danino, "İsrailliler, esir takası anlaşmasını yerine getirerek bizleri canlı olarak evimize geri getirmek için her şeyi yapmalılar" şeklinde konuştu.

"İSRAİL BOMBARDIMANI SEBEBİYLE HİÇ KİMSE HAYATTA KALAMAYACAK"

Video kaydında Danino'nun, “İsrail bombardımanı sebebiyle hiç kimse hayatta kalamayacak” şeklindeki ifadeleri, esirlerin bombardımanda öldüğünü destekliyor. İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze'deki bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştığını açıklamıştı. Hamas ise, esirlerin İsrail bombardımanında öldüğünü belirtmişti. Esirlerin aileleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu esir takası anlaşmalarını baltalamakla ve esirlerin ölümünden sorumlu tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.